СПЕШНА ПОМОЩ 0899 999 500
Online Резултати
Back to top hospitalzdrave.bg

Болница „Здраве“- Пазарджик: Инвестираме в младите кадри, защото искаме да ги задържим в България

Все повече млади лекари специалисти  избират да се развиват не само в големите областни градове, където основно се обучават и специализират, но и в по-малките от тях. Така амбициозни, млади и в същото време опитни специалисти предлагат възможност на пациентите за консултация с тях без да се налага да пътуват. Такъв е и случаят на няколко млади и мотивирани лекари с вече взета специалност, практикуващи в най-голямата частна университетска болница в Пловдив- УМБАЛ „Пълмед“, които всяка седмица имат график за консултативни прегледи в ДКЦ I-гр. Пазарджик, а част от тях лекуват в Отделения в болница  „Здраве“- гр. Пазарджик.

 

www.pzdnes.com
13.8.2024

 

Неврохирурзите д-р Георги Апостолов, д.м. и д-р Кристиан Бечев, д-р Васил Йорданов- ушно-носно-гърлен специалист, както и д-р Мартин Начев- гастроентеролог, са последните попълнения в листа от млади и устремени специалисти, които преглеждат в медицински комплекс „Здраве“ в Пазарджик.

 

Общото между четиримата е, че всички те работят в двата града, за да може пациентите им да имат еднакъв достъп до високоспециализирана медицинска помощ.

 

УНГ специалистът д-р Йорданов избира да се развива успоредно в Пловдив и в Пазарджик, тъй като е потомствен лекар, чиито баща е един от утвърдените специалисти в областта на УНГ заболяванията в Пазарджик.

 

„Всички нови методи на лечение, които са налични в УМБАЛ „Пълмед“ моментално се предават като опит на екипа на Отделението в Пазарджик като благодарение на ръководството ни своевременно се закупува и същата апаратура и така имаме възможност да работим на едно и също високо ниво. За мен е интересно да се развивам работейки със специалистите от новото поколение, но опитът на „старата шкора“, част от която е баща ми, е незаменим. Лекуваме деца - още от бебешка възраст, както и възрастни, и на двете места, без компромис на предлаганата медицинска услуга независимо от града“, казва д-р Йорданов.

 

Макар да е родом от Пловдив гастроентерологът д-р Начев избира сам да работи и в двата града, защото смята, че всеки млад човек иска да се развива.

 

„На колкото повече места може, толкова по-добре. В Пазарджик има пациенти, които имат нужда от специализарана помощ. В момента гастроентерологията в болница „Здраве“ е само като сектор, част от Вътрешно отделение, но имаме амбициите да разкрием и Отделение, тъй като високоспециализираните процедури обикновено се извършват в специализираните центрове, които са в големите градове“, разказва за своята мотивация д-р Начев и уточнява, че специалистите имат опита и възможностите това да се случи скоро, стига да има пациенти, които да се нуждаят от тези медицински услуги.

 

Двамата неврохирурзи д-р Апостолов и д-р Бечев пък казват, че за тях да имат възможността да консултират пациенти на повече от едно място е изключително важно, за да осигурят по-бърз и лесен достъп на пациентите до високоспецилизирана помощ. Това е възможно и чрез заплащане на консултациите им в ДКЦ I по НЗОК.

“Удовлетворен съм, че с последващата грижа и лечение можем да помогнем на хората с неврохирургични проблеми и в още един град. Гръбначни заболявания, в това число дегенеративна стеноза на гръбначни стълб, дискови херний, остеопоротични фрактури, травми на главата и гръбначния стълб, травми на периферните нерви. Преглеждам пациенти със заболявания на централната неврна система, с мозъчни тумори, съдови заболявания, артериовенозни малаформации и травми на главния мозък, пациенти с хидроцефалия.“, казва д-р Бечев.

 

Неговият колега д-р Апостолов преглежда освен в Пазарджик и Пловдив (където и оперира), но и в трети град – Пещера, откъдето е баща му, който също е лекар. Допълва, че предстои дори да обяви кампания с безплатни прегледи в Пазарджик и Пещера, тъй като по този начин пациентите своевременно ще бъдат консултирани и при нужда насочени за последващи изследвания и извършване на неврохирургична операция.

 

“Разглеждам една патология от неврохирургичната практика, която може да доведе до сериозна инвалидност на нашите пациенти, ако не се вземат своевременни мерки. Това са заболявания, които дебютират до голяма степен с оплаквания, които в началото може да се припокрият с други заболявания. Не малка част от тези пациенти късно достигат до неврохирург, било то поради неглижиране на първоначалните оплаквания или отложена във времето образна диагностика. За щастие голям процент от тези лезии са доброкачествени”, казва неврохирургът.

 

Неговият основен интерес е в областта на спиналната хирургия, но предизвикателство за него са травматологията, онкологията и дегенеративните заболявания на гръбначния стълб, лечението на гръбначномозъчните заболявания.Краниалната хирургия е също голямо море за развитие и крие много възможности, казва д-р Апостолов и споделя, че много държи на практиката си в по-малките градове.

 

Медицинска структура „Здраве“ Пазарджик дава възможност за развитие на младите кадри като им предлага специализация в УМБАЛ „Пълмед“ и възможност да практикуват като останат в Пазарджик.

 

„Лечебните заведенията в групата на „Булфарма“ са в 6 града, а 2 от болниците са университетски- в София и Пловдвив. Така можем да предложим на младите лекари възможност да се учат от най-добрите и в същото време да прилагат опита си и в Пазарджик. Базата ни непрекъснато се разраства и модернизира, апаратурата ни е от последно поколение. Специалистите ни са в непрекъснат професионален обмен. Дългосрочните ни инвестиции в развитието на материална база са основни, но над тях винаги поставяме инвестицията в младите кадри, които искаме да задържим в България предлагайки им конкуретни възможности за реализация и развитие“, коментира д-р Цветанка Лепарова, управител на МС „Здраве“-Пазарджик.

 

От лечебното заведение информират, че откриват свободни позиции за длъжността лекар /без специалност/:

  • в Патохистологична лаборатория, като се предоставя възможността за специализация по специалността Обща и клинична патология
  • в Микробиологична лаборатория, като се предоставя възможността за специализация по специалността Клинична микробиология
  • в Клинична лаборатория, като се предоставя възможността за специализация по специалността Клинична лаборатория. Необходими документи за кандидатстване

Своя професионална биография младите новозавърващи лекари може да изпращат на е-мейли: zdrave_pz@bulpharma.bg  и dkc1pz@bulpharma.bg като задължително посочат телефонният си номер за контакт.